Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس بنیاد موقوفه البرز از جمله موقوفات علمی کشور است که در راستای حمایت و تشویق نخبگان، دانشگاهی و دانش‌آموزی گام‌های مهمی برداشته است.

یکی از این گام‌ها اعطای جایزه البرز است که به همت مرحوم حسینعلی البرز ار حدود ۶۰ سال قبل کار خود را آغاز کرد و عواید موقوفه البرز در راه شناسایی و تشویق نخبگان علمی کشور هزینه می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور حیدر ارشدی مدیرعامل و کریمی عضو هیأت امنای بنیاد فرهنگی البرز با هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و ارژنگ، معاون امور دانشجویان این سازمان امروز شنبه، ۲۳ بهمن‌ماه با دیدار و گفت‌‌وگو کردند.

حیدر ارشدی در این دیدار با بیان اینکه آنچه در بنیاد فرهنگی البرز رقم می‌خورد ناشی از وقف ماندگار مرحوم حسینعلی البرز است، اظهار کرد: ایشان این وقف را حدود ۶۰ سال پیش انجام داد و با وقف میلیونی خود در آن زمان، تنها بنیاد علمی کشور را تأسیس کرد. در اساسنامه، این بنیاد از دریافت هرگونه کمک مادی از هر شخص حقیقی و حقوقی منع شده و این تلاشی است برای حفظ استقلال بنیاد و نیز عدم ورود مال غیر به موقوفه مرحوم البرز چراکه ایشان یکی از موفق‌ترین کنشگران اقتصادی در ۱۵۰ سال اخیر بوده است.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تصریح کرد: ایشان حتی جسد خود را وقف دانشگاه علوم پزشکی تهران کرد تا از مجرای تشریح آن، بر بار علمی کشور افزوده شود.

وی با بیان اینکه هدف بنیاد فرهنگی البرز اعتلای علمی فرهنگی کشور است، گفت: در وقف‌نامه بنیاد آمده این هدف با تجلیل از برترین‌های علمی کشور از سطح دانش‌آموزی تا دانشمندان محقق می‌شود. البته مرحوم البرز مبدع وام دانشجویی با عنوان وام شرافتی بود تا دانشجو با دریافت وام و با ضمانت شرافت نام دانشجو، هزینه تحصیل خود را دریافت کند. چهره‌های شاخصی همچون جاسبی و محلوجی در دهه چهل از این وام استفاده کرده‌اند.

دبیرکل جایزه البرز ادامه داد: پس از رایگان شدن تحصیل دانشجویی در دهه ۵۰، مرحوم البرز درصدد تغییر نیت این وام برآمد و آن را به سمت اشتغال فارغ‌التحصیلان هدایت کرد. از این رو، وام اشتغال را از طریق بنیاد ابداع کرد و برای نفرات برتر دانشگاه‌ها که یک دوره تنفس پنج‌ساله نیز برای بازپرداخت آن وجود داشت و اگر در این زمان با آن وام ابداع و اختراعی صورت می‌گرفت، از بازپرداخت معاف می‌شد. البته البرز در خاطرات خود آورده که عنوان وام برای بازپرداخت نبوده بلکه برای آن بود که آن جوان نخبه، احساس نکند ترحمی به او صورت گرفته است.

ارشدی تأکید کرد: البته بعدها مرحوم البرز از وام چشم‌پوشی می کند و روی همان جایزه البرز متمرکز می شود. روال کار بنیاد در ۱۰ ساله اخیر نیز اینگونه است که سالانه دو برنامه مجزا اجرا می کند؛ یکی ویژه نخبگان که طی آن از دانشجویان تمامی رشته ها و حوزویان و مخترعان و دانشمندان در نیمه اول سال تقدیر به عمل می آورد و مراسمی هم برای تقدیر از دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم که در نیمه دوم سال برگزار می‌شود.

وی درباره تعداد نخبگانی که این جایزه را دریافت می‌کنند، افزود: تعداد این افراد به تناسب تعداد سال‌های تأسیس بنیاد فرهنگی البرز و جایزه آن است. برای مثال در فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۱ که مقارن با شصتمین سال تأسیس بنیاد است، از ۶۰ نفر از نخبگان تقدیر به عمل می‌آید.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با اشاره به جلسه مشابهی که با معاون وزیر بهداشت برای جایزه البرز ۱۴۰۱ برگزار شده است، ابراز کرد: لازم بود در جلسه‌ای با شما نیز در خصوص اصل موضوع تبادل نظر می‌کردیم. چرا که هرچند هدف این جایزه، اعطای مبلغ و تشویق مادی است لکن نگاه غایی آن، ترویج این نگاه خیّرانه و حمایتی از جامعه علمی است. چنان که مرحوم البرز ضرورت پیشرفت کشور را حمایت از نخبگان و فعالان عرصه علم می‌دانست.

وی تأکید کرد: خوب است سنت حسنه وقف با علم گره بخورد تا آثار و برکات بسیار بر جای بگذارد.

بنابر این گزارش، کریمی در ادامه این دیدار گفت: مرحوم البرز در بدو انقلاب اسلامی تولیت بنیاد را به امام خمینی (ره) واگذار کرد. این قدیمی‌ترین جایزه کشور نیازمند نگاه ویژه و جدی است خصوصاً آنکه هیچ سوگیری اقتصادی و سیاسی ندارد. گرایش خاصی در این بنیاد دنبال نمی‌شود مگر آنکه به واسطه وقف بودن به نهاد ولایت فقیه مربوط می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: مرحوم البرز، جایزه را محدود به یک قشر و قوم نکرده است بلکه هر ایرانی می‌تواند در این جایزه شرکت کند؛ هدف مرحوم البرز رفع مشکلی بزرگ از زندگی نخبگان مثل اشتغال و مسکن بوده است و ما امروز به تناسب شرایط به سمت این هدف حرکت می‌کنیم.

کریمی بیان کرد: جایزه البرز فرآیندی است و اینگونه نیست که هر زمان کسی طرح و ایده‌ای مطرح کرد، بتواند از این جایزه بهره بگیرد. از سوی دیگر تعداد و میزان جوایز هم مشخص است. هر چه را که بتوان در قالب نیت واقف اجرا کرد، دنبال می‌کنیم.

وی ابراز کرد: این جایزه به دانشجویان غیرایرانی حتی اگر در ایران تحصیل کنند تعلق نمی‌گیرد اما دانشجویان ایرانی خارج از کشور بنابر نیت واقف می‌توانند از این جایزه بهره‌مند شوند.

داداش‌پور در ادامه این نشست بیان کرد: ما در دیدارها با افرادی مواجه می‌شویم که استعدادشان به دلیل فقر به محاق رفته و ما هم بودجه کافی برای حمایت از آنها نداریم و این دل را به درد می‌آورد و خوب است راه‌هایی برای حمایت از آنها از طریق نهادهایی همچون بنیاد فرهنگی البرز پیگیری شود.

ارشدی اعلام کرد: فراخوان بخش دانشجویی در سه محور آموزشی و پژوهشی، فعالیت‌های نوآوری و فناوری و مسئولیت‌پذیری اجتماعی از ابتدای بهمن‌ماه اعلام شده و هم اکنون ثبت‌نام‌ها در حال انجام است و تا نیمه اسفند ادامه دارد. شایسته است این دستورالعمل از سوی سازمان امور دانشجویان به دانشگاه‌ها اعلام شود تا دانشجویی از ثبت نام جا نماند.

وی اضافه کرد: رئیس محترم سازمان اوقاف و امور خیریه، آقای خاموشی توجه ویژه‌ای به وقف علمی دارند و با معرفی فعالیت‌های بنیاد فرهنگی البرز به عنوان نمونه موفقی از وقف علمی در دوران معاصر، واقفین را به این قبیل وقف‌های علمی ترغیب می‌کنند.

داداش‌پور نیز اضافه کرد: ورود خیران به عرصه علم و دانش، دانشگاه را مردمی می‌کند و این ظرفیتی مغتنم برای حاکمیت و مردم است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وقف علم البرز موقوفه البرز بنیاد البرز حسینعلی البرز مرحوم البرز بنیاد فرهنگی البرز جایزه البرز مرحوم البرز علمی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۴۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام دو کاروان از دانشجویان بنیاد نخبگان به عمره آغاز شد

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: با آغاز دور جدید سفر عمره پس از توقف چند ساله، با مساعدت نمایندگی ولی‌فقیه، دو کاروان از اعضای بنیاد نخبگان دانشجویان و اعضای هیئت علمی، امروز اعزام خواهند شد که امیدوارم این سفر آغاز جریان ارزشمند اعزام دانشجویان به عمره باشد.

حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تشرف دانشجویان به سفر عتبات و عالیات اظهار کرد: اعزام‌های اصلی پس از پایان زمان حج واجب و آغاز فصل عمره و با توافق کشور میزبان صورت خواهد گرفت، در این مرحله مشخص خواهد شد که چه تعداد سهمیه برای اعزام دانشجویان در نظر گرفته شده است.

رستمی با بیان اینکه این سفر توفیق بزرگی است که نصیب دانشجویان شده است، عنوان کرد: تعداد تقاضا برای سفر به عتبات بسیار بالاست و انتخاب این دانشجویان نشان از توفیق ویژه‌ آنها دارد، دانشجویان باید قدر این لحظات ذی قیمت را بدانند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • اعطای بسته حمایتی معاونت علمی به یکصد استاد منتخب
  • نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید
  • حمایت از تحقیقات ریسک‌پذیر و خطرپذیر نخبگان
  • اعزام دو کاروان از دانشجویان بنیاد نخبگان به عمره آغاز شد
  • تشریح‌ جزئیات برگزاری شصت و دومین جایزه نخبگانی البرز
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟